Spetses Mini Marathon 2016

Το SwimmingClub.gr και οι αθλητές του έδωσαν τον παρόν για μια ακόμη συνεχόμενη χρονιά στον πιο απαιτητικό ισως αγώνα ανοιχτής θαλάσσης ανοιχτό για τον κόσμο, όπως και αποδείχθηκε. Με αρκετή ηλιοφάνεια το Σάββατο το πρωί πριν τον αγώνα, ανακοινώνεται οτι θα υπαρξει μια αναβολή του διάπλου 2 ωρών λόγω πολύ αυξημένων ανέμων. Ύστερα ευτυχώς κόπασαν οι άνεμοι αλλά τα θαλάσσια ρεύματα που δεν μπορούσε να τα διακρίνει κανείς με το μάτι, δεν κόπασαν καθόλου. Έτσι είχαμε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα να προσπαθούν να φτάσουν στο τέρμα της διαδρομής τους με πλάγια ρεύματα τα όποια σε μερικά σημεία άγγιζαν και τα 9m. Για αυτό το λόγο είναι και οι πρώτη φορά που οι διασώστες περισυνέλλεξαν 60 (!) κολυμβητές από το παλιό λιμάνι των Σπετσών που τους είχε παρασύρει η θάλασσα.

Όλοι οι αθλητες μας που συμμετείχαν, τερμάτισαν τον αγώνα τους χωρίς τη βοήθεια σκάφους, και μπορούμε να πούμε πως και όσοι ειχαν ξανα κάνει τον ίδιο αγώνα πέρσι, κατάφεραν σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες να πλησιάσουν την περσινή τους επίδοση και σε ορισμένες περιπτώσεις να τη βελτιώσουν κίολας!!!

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα με χρονική κατάταξη:

3.000m

 • Καστόρης Σταμάτης: Τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 37:17.
 • Λάβδας Γιώργος: Κατάφερε να ακολουθήσει στον πρώτου του κολυμβητικό διάπλου ενα από τα πρώτα γκρουπ και βγηκε στον τερματισμό σε 50:21.
 • Καλογερόπουλος Χάρης: Επίσης μέσα στα πρώτα γκρούπ, τερμάτισε με επίδοση 52:37 και ήταν μόλις ο 2ος Σπετσιώτης που τελείωσε το αγώνισμα.
 • Καλογερόπουλος Άγγελος: Βελτιωμένος από πέρσι με χρόνο 1:01 και με την 9η θέση στο ηληκιακό του γκρουπ.
 • Γκοτσόπουλος Αλέξανδρος: Σε έναν αγώνα εντελώς εκτός πορείας των στόχων μας, καθαρά για αναψυχή, και έπειτα 2 ετών απουσίας ο χρόνος 1:03 ειναι αρκετα ικανοποιητικός.
 • Ανδρομιδάς Παναγιώτης: Με πιο ευχάριστο κολύμπι σε πιο δύσκολες καιρίκες συνθήκες και χρόνο 1:04, μόνο ικανοποιημένοι θα μπορούσαμε να είμαστε.
 • Χατζηεμμανουήλ Νικόλαος: Ο μακρινός αθλητής μας από την Κω, ταξίδεψε ξανά για να λάβει μέρος σε αγώνα, όπου πραγματοποίησε ίδια επίδοση με την περσινή του, απλώς πέρσι μας γνώρισε και ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με τον αγώνα των Σπετσών. Με χρόνο 1:07, ποιος ξέρει πόσο καλύτερα θα τα είχε πάει σε καλύτερα νερά...
 • Καλογεροπούλου Γεωργία: Η νέα μας κολυμβήτρια, η απόφαση της τελευταίας στιγμής να πάρει μέρος στον αγώνα και τελικα το χάρηκε, βγαίνοντας από το νερό σε 1:07.
 • Νείρος Παναγιώτης: Η πρώτη συμμετοχή στον συγκεκριμμένο αγώνα, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1:16 κάτι που μας άφησε όλους ευχαριστημένους.
 • Ραφαήλ Ζακ: Κολυμπώντας αρκετά παραπάνω μέτρα κατάφερε και τερμάτισε σε 1:17, στοχεύοντας στον επόμενο αγώνα με πιο ήρεμη θάλασσα.
 • Καλογερόπουλος Αντώνης: Ένα νέο μέλος στην ομάδα μας, ολοκλήρωσε την απόσταση σε 1:38. Στην αρχή απογοητεύτηκε λιγο αλλά μετά με τη βοήθεια όλων μας αποφάσισε να κοιτάξει τον επόμενο αγώνα με σκοπό να είναι πιο προετοιμασμένος για να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

5.000m

 • Σημαντήρας Νικόλαος: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση των Σπετσών, ο προπονητής μας, τερμάτισε το αγώνισμα σε 1:11, με ενδιάμεσες στάσεις για να προσανατολίσει αθλητές του μικρού αγωνίσματος.
 • Καραθανάσης Γιώργος: Βρέθηκε και φέτος στον αγώνα όπου με επίδοση 1:30 κατέκτησε την 3η θέση της κατηγορίας του.
 • Δημάκης Θάνος: Κατάφερε να τερματίσει σε 2:16, να κατακτήσει την 17 θέση στην κατηγορία του. Δεν έμεινε εκεί όμως και το απόγευμα κατέκτησε την 5η θέση στα 10χλμ τρέξιμο και την επόμενη μέρα την 26η θέση στο γύρο του νησιού. Με όλες αυτές τις προσπάθειες κατάφερε να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των ανδρών στο αγώνισμα Ultra Spetses Mini Marathon!!!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος, ειδικά στα κολυμβητικά διότι έχουν αυξημένο επίπεδο δυσκολίας, ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας στις Σπέτσες που έχει γίνει μέχρι τώρα, συνεπώς οποιαδήποτε επίδοση δεν μας επηρεάζει, φτάνει που τερματίσαμε!!! Συνεχίζουμε τις προπονήσεις καθώς περιμένουμε τον τελευταίο αγώνα της χρονίας!!!