ERE3ATHLON SEPTEMBER 26-27, 2020

 

drop

 

Με πολύ εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το  ERE3ATHLON 2020 που διεξήχθη στο Δήμο Ερέτριας 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2020. Ο αγώνας είχε γίνει Sold Out εδώ και αρκετές ημερές για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλούς διεξαγωγής αγώνων.

Αρκετοί συμμετέχοντες βρισκόντουσαν στην περιοχή της Ερέτριας και της Αμαρύνθου από την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα για να συνδυάσουν το event με εκδρομή, ενώ οι περισσότεροι κατέφθασαν το Σάββατο, χωρίς να ξεχνάμε όμως και τους τολμηρούς που ήθαν την Κυριακή το πρωί πριν ανοίξει η ζώνη αλλαγής. Η γραμματεία των αγώνων λειτουργούσε από Παρασκευή απόγευμα εως και Κυριακή από τις 5:30 προκειμένου να μην δημιουργηθεί  συνωστισμός. Οι διαδικασίες θερμομέτρησης πριν την είσοδο στο χώρο της γραμματείας, στον χώρο των εκκινήσεων αλλά και στη ζώνη αλλαγής κύλησαν ομαλά.

Οι πρώτες εκκινήσεις δόθηκαν Σάββατο 10:00 όπου βούτηξαν στα ελαφρώς αγριεμένα νερά της Ερέτριας περισσότεροι από 80 αθλητές για να κάνουν τους γύρους των δύο νησιών. Λίγο αργότερα έγινε και ένα μικρό event κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους όπου κολύμπησαν 200 μέτρα. Όλα τα event στο νερό είχαν την σιγουριά που προσέφεραν οι ναυαγοσώστες της LifeGuard Hellas και τα σκάφη του Ναυταθλητικού Όμιλου Ερέτριας.

Την Κυριακή το πρωί η ζώνη αλλαγής άνοιξε 5:30 με το άκρως επαγγελματικό Bike Service από την Top Cycles να είναι είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα ποδήλατα και να ισχύει ξεχωριστό ωράριο bike check in για κάθε απόσταση. Η εκκίνηση της μεγάλης απόστασης δόθηκε με το πρώτο φως του ήλιου, της Sprint μια ώρα αργότερα και η ανδρεναλίνη ήταν συνέχεια στα κόκκινα. Η ελίτ των Ελλήνων τριαθλητών αλλά και πάρα πολλοί φίλοι του αθλήματος βούτηξαν στα ατάραχα πρωινά νερά. Απόλαυσαν μια πανέμορφη παραθαλάσσια ποδηλατική διαδρομή με ελάχιστα υψομετρικα στην Εθνική οδό Χαλκίδας-Λεπούρων στην οποία με τη βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας αλλά και εθελντικών ομάδων όπως η ΕΣΔΕ, η SAR 312, η ΕΔΔΑΚΟΔ και άλλοι, δεν κυκλοφόρησαν οχήματα. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες άφησαν ποδήλατα και πέρασαν στο δρομικό σκέλος, σε παραθαλλάσιο  δρόμο επίσης με απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων. Να τονίσουμε πως στο κολυμβητικό και ποδηλατικό σκέλος υπήρχαν περισσότεροι από 3 κριτές με σκοπό την προστασία του ευ αγωνίζεσθαι. Σειρά είχαν οι εκκινήσεις για το Aquathlon και το Kids Aquathlon. Το μεγαλύτερο αθλητικό Σαββατοκύριακο του 2020 ολοκληρώθηκε με τις απόνομές όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Δημητρόπουλος Ιωάννης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζεμπίλης Αθανάσιος, ο Αντιπεριφεριάρχης Παιδείας & Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας κ. Γαλάνης Κωνσταντίνος καθώς επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ. Κούκουζας Ευάγγελος.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες καλύφθηκαν ενεργειακά από τη Maurten και τη MyoFit ενώ στους τερματισμούς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δροσιστικά προιόντα της Green Cola και να κάνουν και recovery session από το Karathanasis Physio καθώς απολάμβαναν ριζογκοφρέτες Agrino. Φυσικά δεν έλειψαν οι βόλτες όλου του κόσμου από τους χώρους του Top Cycles και της BlackMile και η ενημέρωση για το μεγαλύτερο κολυμβητικό κατάστημα, Pool Fashion.

 

         Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές που μας βοήθησαν εν μέσω παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης να είμαστε από τις λίγες διοργανώσεις στη χώρα μας που κατόρθωσαν να γίνουν.

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα τα βρείτε εδώ.

 

         Οι φωτογραφίες του αγώνα βρίσκονται εδώ

 

drop2